SKIING


nm

Hejsan !
Jag har klurat på en sak som vår cellbio. lärare sa under gårdagens föreläsning "this is a large molecule, 20 nanometers "  arbetsskadad eller vad!? själv anser jag att något som är stort i alla fall kan ses med blotta ögat.
Lördagen går i studiernas anda :) vakna upp vid 8:20 gjorde mig iordning och åt en lugn frukost för att sedan promenera till biomedicum och sitta där 5h
Nu har jag varit hemma och ätit lunch och powewalkat. Ikväll hoppas jag att vi gör något roligt, det pratades om att beställa hem indiskt :D
Back to work

Histology

Idag passade jag min första histologi :D sjukt skönt att efter sin 8-18:45 dag gå hem med ett leende på läpparna. Nu ska jag äta min delikat "hög" av chicken nuggets och pasta med vidriga mängder ketchup på.
KRAM

NoIssues

Ja ni, vad ska jag skriva. Inget nytt på agendan, inga nya problem och livet rullar på.

SICK

Jag kommer tillbaka till bloggen då jag får tillbaka min kropp ifrån detta ondskefulla magvirus. Just nu är det inte ens tillräckligt med timmar på dagen för att få i sig det normala kaloriintaget så någon tid får bildtagning eller bloggning finns absolut inte.
Jag skulle vilja sända ett meddelande till mitt magvirus genom denna video !!!
Nu ska jag gråta lite till, äta knäckebröd och dricka otroligt socker rikt te.

51120

51120 timmar tills jag har mitt diploma :P

UGH

Matförgiftning ligger inte på min 10 i topp. Jag låg hela kvällen igår och bara spydde. Vaknade upp idag och mår betydligt bättre. Ska pallra mig iväg till histology lecture om en stund och sedan ska det här pluggas. Jag har otrolig ångest ifrån igår att jag inte hann plugga, men jag får ta igen det idag helt enkelt.
Kram Rebecca

Sunday

anatomi och histologi, sedan lite kemi och möte med MSF mellan det . TJoho för produktiva söndagar

Poland

Polen är ett underbart land, men konstigt. Vi har kommit på ett passande uttryck som förklarar alla konstiga saker som försegår här "This is Poland".
Igår när vi hade rast mellan labbar i medical chemistry kommer plötsligen en gubbe förbi oss, öppnar fönstret (by the way, vi är på 3 våningen) och hoppar ut på det när belägna taket och går iväg. Vi svenskar står funderande och kollar efter den "takhoppande"gubben, det enda passande vi kunde komma på att säga var "this is Poland".
En annan intressant händelse skedde då jag var påväg hem ifrån Embryology och jag passerade den lilla parken mellan parkeringsplatserna och biblioteket,  där på gräsmattan sitter en man i kostym och sortera papper. Jag antar att jag kommer ha en hel del "This is Poland" upplevelser innan mina 6år är över :P :D
Ne nu ska jag äta lunch och sedan plugga
- Anatomy
- Histology
- Chemistry


GOOD MORNING

06:30 ringde klockan, och jag har nog redan en puls på 210 inför dagens anatomyprov. Ne nu kör vi , det här ska gå bra !!:D

A Day

Dagar går och dagar kommer.
Dagens lista
Dagens Mat: Ägg/Jajko
Dagens Börda: Anatomi
Dagens Orosmoment: Anatomi
Dagens Samtalsämne: Anatomi
Dagens Kompis/Kolega: Sofie (www.sewfieg.blogg.se)
Dagens Lokal: Bibloteka
Dagens Roligaste: Inköpandet av 6 bulko från Sklep Medyk
Sorry, roligare blir det inte.
Nu säger jag och mina långkalsonger tack för idag
Rebecca

Upper limb

Anatomy lär bli min död.
Eller möjligtvis en vildsvinsattack.
"det finns fler ligament i handen än kineser i Kina" - Ali

I will hold on to hope

Tid för dagens första föreläsning av tre:
10.15-12 Histology
12.15-14 First aid
16.45-19.30 Chemistry
Kram

The life Im living

Här är bilder från roliga dagar in the past :) idag är det anatomy som gäller !! Creds till Oskar som tagit alla bilder


SUNDAY

HEJSAN , plugg plugg plugg lasagne på bioway plugg plugg plugg house god natt
Pics from the hood

Good Night Gdansk

Idag är sista dagen innan helgen eftersom skolan har utnämnt morgondagen till "rectors day" så då är vi alla "lediga". Själv har jag tänkt att spendera helgen i anatomins tecken och ska på söndag kväll klockan 20:30 förhöra mig själv på hela upper och lower limb (plus lite till om jag hinner). Självförhör tycker jag betyder både extra vuxen poäng, guld stjärna i kanten, samt student of the month :P skämt och sido.
I kväll var jag ute och åt med ett gäng för att lyxa till det lite till skillnad från min tafatta studentkost som består utav lidl havregryn som kommer räcka till påsk, svartvinbärs dricka från carrefor som det alltid står 1l gratis på (det är därför jag köper den) samt cola.
Dagen har förutom att ha ätit ute med några kompisar även spenderats i skolan. Först medical chemistry med Mr. Knap sedan polska med den underbara pani Julia och next efter det den första embryolgy lecturen. Embryology är mitt favorit ämne , det ska jag ha en 5 i !!!!
bjuder på bilder från OW , har inte tagit några på senaste 

You're amazing just the way you are


superior or inferior

Jag känner mig väldigt inferior i anatomi i skillnad mot min nya superior anatomi lärare Dr. Marajek
Jag var grymt nervös för min exercise i anatomi efter att ha pluggat till klockan 12 dagen innan för att få in alla bones of upper limb. Det är nämligen så att om man kommer till lektionen utan att kunna de läraren frågar efter blir man utkastad och får 0 credits, men jag lyckades idag naila det lilla quizet som vi hade på slutet av exercisen !
Nu ska jag plugga lite till anatomi för att verkligen få anatomical positions och bones of upper limb att sitta, sen blir lower limb mitt nästa offer :D
Men jag är glad att min försa exercise gick bra så därför bjuder jag på ett leende
DAGENS CITAT;
"Lär dig allt i anatomiböckerna och lite till" - Mariam

It starts with A and ends with natomy

hey hey hey !!!
Första dagen i skolan är avklarad och jag hade endast PE och latin på schemat. Tidigt i morse (läs klockan 7) drog Mariam, Ali, Rasha, Markus och jag till tramen  för att ta oss till idrottshallen. När vi väl kom dit visade det sig att lektionen endast bestod av att klämma in oss 20 elever i en liten sal med bilder på pumpade sovjetiska flickor på väggarna för att ha ett upprop samt att dra rules and regulations.
Sedan bar det av till latinlektionen där vi träffade våran otroligt sköna latinlärare Wojichek. Han uttryckte sig halvt på svenska eftersom han just nu lär sig svenska genom en CD-skiva :) Det kanske inte var lika kul för saudiarabierna i vår klass när halva lektionen bestod av svenska uttalsövningar ;)
Nu är jag hemma och har redan dragit i mig två koppar kaffe och svalt ett antal sidor anatomi. Imorgon är det första föreläsningen samt exercise i anatomi. Så nu ska alla upper limb bones in i huvudet, jag kallar det köttning delux :D
RADIUS, ULNA, HUMERUS ...
Dagens citat :
"I dont care if your drunk, dead or asleep , you just need to be here in order for me to pass you and give you credit" - Latinteacher



Saturday in pictures


OW

http://www.youtube.com/watch?v=EHPCDHl5FMY
kolla in för ett gott skratt :D
Update :)
iväg till cermony på skolan nu :) vi ska sjunga på latin och officiellt bli invigda läkarstudenter !!!